به گزارش ميراث‌آريا(chtn) بحث انتقال پايتخت که به تازگي مطرح شده موضوع جديدي نيست، از زماني که 200 سال از پايتخت بودن تهران مي‌گذشت اين بحث سوژه داغ رسانه‌هاي خبري بود. موضوعي که بهانه آن چيزي جز مهاجرت روزافزون، افزايش مسائل و معضلات شهري و افزايش گراني ملک و مسکن نبود. در حال حاضر حل مشکلات پايتخت مهمترين هدفي است که در صدر اهداف تغيير پايتخت قرار دارد.

از زماني که بحث انتقال پايتخت مطرح شد تاکنون شهرهاي زيادي کانديد شدند. شهرهايي کوچک همچون قزوين، شاهين‌شهر، سمنان، شاهرود و اردکان که در اين موج خبري توانستند سري در ميان سرها درآورند و اما صد افسوس ... .

چند روزي است که براي چندمين‌بار موضوع طرح انتقال پايتخت در مجلس مطرح است. اين‌بار طرح انتقال پايتخت يا بهتر است بگوئيم بخشي از دستگاه‌هاي دولتي پايتخت به شهر سمنان مطرح شده و در مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در دست بررسي است. طرح مذکور که نمايندگان مجلس به مرکز پژوهش‌هاي مجلس پيشنهاد داده‌اند به دليل شرايط مناسب اين استان از جمله قرار نداشتن روي گسل زلزله بوده است.

در اين رابطه اسداله عباسي عضو فراکسيون مديريت شهري مجلس با تأکيد بر اينکه زندگي در شهر تهران هرروز غير قابل تحمل‌تر و سخت‌تر مي‌شود انتقال پايتخت را تنها راهکار براي خروج تهران از بحران ترافيک و آلودگي هوا مي‌داند.

بحث انتقال پايتخت از زمان مطرح شدن موافقان و مخالفان خود را داشته است. موافقان اين طرح انتقال پايتخت را به واسطه خطر زلزله و افزايش ساخت و ساز ضروري مي‌دانند، چراکه با انتقال پايتخت به يک محل جديد و کم خطر که احتمال به صفر رسيدن رشد جمعيت و گسترش شهري تهران را به دنبال دارد مي‌توان اميد داشت بتوان براي ايمن‌سازي شهر بهتر برنامه‌ريزي کرد.

مخالفان اين طرح نيز معتقدند انتقال پايتخت بسيار هزينه‌بر بوده و پيش از آنکه به آرامش‌رواني شهروندان کمک کند باعث تشويش و از هم پاشيدن نهاد خانواده مي‌شود. از سوي ديگر تمرکز هسته‌هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و سياسي در شهر تهران که باعث نقص در برنامه‌ريزي توسعه پايدار شده است در صورت انتقال پايتخت به مکاني ديگر نيز بر طرف نمي‌شود.

اما از سوي ديگر خطر زلزله و گسترش پهنه‌هاي پرخطر در شهر تهران که به دليل گسترش ساخت و ساز‌هاي شهري رو به افزايش است مشکل ديگري است و انتقال پايتخت مي‌تواند منجر به توقف گسترش شهري تهران شود. لذا مي‌توان اميد داشت تا با انتقال پايتخت بستري مناسب‌تر براي زندگي نسل‌هاي آينده احداث شود.

از تمام اين حرف‌ها گذشته‌، بهتر است پيش از هر اقدامي در اين زمينه از شهروندان تهرامي، ادارات، موسسات و ساير ارگان‌هاي خصوصي و دولتي نظرسنجي به عمل آيد تا مبادا باز در اعمال طرحي خاص با مشکلاتي خاص‌تر روبه‌رو شويم./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387102110